Welke tv past bij mijn wensen?

Tegenwoordig is het aanbod in tv’s zo groot dat we soms door het bomen het bos niet meer zien. Het kiezen van de juiste tv daarom niet altijd eenvoudig. Al die verschillende specificaties, aansluitmogelijkheden, en wat is nou eigenlijk precies een smart-tv? In deze blog helpen we je verder.

Standaard tv kijken of films en series streamen?

Kijk jij vooral naar tv-programma’s zoals het nieuws? Dan is een smart-tv waarschijnlijk niet nodig voor jou. Al die extra’s zou je waarschijnlijk toch nooit gebruiken, en die maken de tv dan ook nog eens onnodig duur. De meeste tv programma’s worden tegenwoordig ook in Full HD kwaliteit uitgezonden, dus heb je geen 4K of HDR nodig.

 

Als je graag films wilt streamen via YouTube of Netflix, ga dan voor een smart-tv.

Met deze tv’s heb je namelijk internettoegang en kun je dus gebruik maken van verschillende soort videodiensten. Bij deze tv’s is het wel aanbevolen om een tv te nemen die 4K resolutie ondersteunt, HDR ondersteuning is niet vereist maar zou wel handig zijn!

Woon kamer of slaapkamer?

Het is erg belangrijk dat je eigenlijk voor de aanschaf van de tv, al weet waar je hem wilt gaan plaatsen. De plaatsing heeft namelijk invloed op de grote van het scherm die de tv zou moeten hebben. In de slaapkamer wil je bijvoorbeeld een veel kleiner formaat hebben staan dan in de woonkamer. De beste manier om de grote te beoordelen, is door de kijken wat de afstand is tussen je ogen en de televisie, dit is meestal tussen de één en drie meter.

De maatstaf die meestal wordt aangehouden is als het toestel tussen de 1.2 en 1.6 meter van je afstaat, kun je het beste kiezen voor een 40-inch tv, als de afstand meer tussen rond de 2 meter ligt, dan is een tv van 55 inch meer geschikt.

 

Onze laatste tip is om altijd goed te vergelijken wat verschillende tv’s, in verschillende prijsklasse jou kunnen bieden. Kijk bijvoorbeeld niet alleen in de winkels, maar ook bij online televisiewinkels wat het aanbod is!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.