Vergelijken loont!

Veel mensen geven tot wel 600 euro uit per jaar aan hun telefoonabonnement. Dit is vaak een abonnement waarbij de telefoon wordt afbetaald in 1 of 2 jaar. Heb je een veel goedkoper abonnement dan 50 euro per maand, reken dan nog maar eens na hoeveel je over het afgelopen jaar echt hebt betaald voor je abonnement. Het is namelijk zo dat buiten je bundel bellen of internetten tegenwoordig peperduur is. Dus als je een sim-only hebt met een beperkt aantal belminuten of MB’s dan kan het raadzaam zijn om eens te onderzoeken of de concurrentie geen betere aanbieding heeft.

 

Bij je huidige telecomprovider blijven loont niet

Ik was zelf 10 jaar klant bij Vodafone en ik vroeg wat ze mij konden bieden omdat ik al 10 jaar klant was bij het vernieuwen van mijn abonnement. Het kwam erop neer dat ik geen gebruik kon maken van de aanbiedingen, want die waren alleen voor nieuwe klanten en ik als bestaande klant kreeg een slechter aanbod. Belachelijk ja! Vergelijkbare situaties heb je dus ook bij T-mobile en KPN etc. Daarom is het verstandig om voordat je abonnement afloopt een te kijken of de concurrentie een betere aanbieding heeft. Zij bieden namelijk veel korting als je klant wordt. Dit gaat vaak in de vorm van korting op je nieuwe telefoon of op je maandbedrag. Je hoeft zelf niet alle klantenservices af te bellen natuurlijk. Gebruik een online vergelijker en krijg direct inzicht in hoeveel de totale kosten van je 1- of 2-jarige abonnement zijn.

 

Slimme mensen besparen geld

Als je slim bent, check je eenvoudig online of je goedkoper uit kunt zijn bij een andere telecomprovider. Een goedkoop telefoonabonnement is natuurlijk fijn voor je portemonnee. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het geld wat je uitgeeft aan telefoonkosten, slimme mensen stappen ook regelmatig over van energieleverancier zodat ze gebruik kunnen maken van cashback kortingen of welkomstbonussen. Dus, laat je niet gek maken door onzin redenen zoals ‘ja overstappen kost veel moeite’, of ‘dan raak ik mijn telefoonnummer kwijt’. Het wordt allemaal netjes door je volgende provider geregeld, dus maak je daar niet druk om. Dagelijks stappen er tienduizenden mensen over dus dat gaat gewoon soepel en ontdek hoeveel geld je over kunt houden om leuke dingen te doen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.