Tips voor betere Wifi in huis Heb jij ook wel eens last van slechte verbinding in huis? Erg vervelend natuurlijk, maar er valt wat aan te doen. Lees vooral verder voor de oplossingen. Wifi kanaal Kies een ander kanaal. Er zijn verschillende wifi kanalen beschikbaar. Wanneer je jouw router herstart zal hij automatisch een kanaal kiezen. Maar dit hoeft niet te betekenen dat dit het beste kanaal voor jou is. Wanneer jouw buren op datzelfde kanaal zitten kan dat leiden tot slechte verbinding. Er zijn verschillende apps en programma’s om te bekijken wat het beste kanaal voor jou is. Zoek maar eens op ‘’wifi analyzer’’. Wanneer je de juiste frequentie weet kan je het vaak via de app van jouw provider instellen. Misschien heb je een wifi pakket met te lage snelheid gekozen. In dat geval kan je op dealmobiel snel alle internet abonnementen met elkaar vergelijken. Verplaats je router Mocht bovenstaande tip niets uitgehaald hebben overweeg dan om jouw router te verplaatsen. Kies voor een centrale plek in huis. Let op dat er geen obstakels of stoorzenders dichtbij staan. Wifi versterkers Ook kan je er voor kiezen om wifi versterkers aan te schaffen. Deze versterkers vergroten het dekkingsgebied en signaalsterkte van je huidige netwerk. Zo creëer je dus betere verbinding in grotere delen van je huis. Wil jij bijvoorbeeld wifi in je tuin? Zorg dan dat je de versterker in de buurt van de tuin plaatst maar nog wel in het signaal van je router zodat de versterker het signaal op kan pikken. Internetkabel Wil het toch allemaal niet lukken en heb je voor die belangrijke zoom-meeting echt goede verbinding nodig? Dan kan je altijd nog een internetkabel van je modem naar je laptop zetten. Hierdoor heb je in één klap stabiel en snel internet. Het klinkt misschien als een noodoplossing, maar dan heb je in ieder geval voor dit soort belangrijke momenten goede verbinding.

Tips voor betere Wifi in huis

Heb jij ook wel eens last van slechte verbinding in huis? Erg vervelend natuurlijk, maar er valt wat aan te doen. Lees vooral verder voor de oplossingen.

Wifi kanaal

Kies een ander kanaal. Er zijn verschillende wifi kanalen beschikbaar. Wanneer je jouw router herstart zal hij automatisch een kanaal kiezen. Maar dit hoeft niet te betekenen dat dit het beste kanaal voor jou is. Wanneer jouw buren op datzelfde kanaal zitten kan dat leiden tot slechte verbinding. Er zijn verschillende apps en programma’s om te bekijken wat het beste kanaal voor jou is. Zoek maar eens op ‘’wifi analyzer’’. Wanneer je de juiste frequentie weet kan je het vaak via de app van jouw provider instellen.

Misschien heb je een wifi pakket met te lage snelheid gekozen. In dat geval kan je op dealmobiel snel alle internet abonnementen met elkaar vergelijken.

Verplaats je router

Mocht bovenstaande tip niets uitgehaald hebben overweeg dan om jouw router te verplaatsen. Kies voor een centrale plek in huis. Let op dat er geen obstakels of stoorzenders dichtbij staan.

Wifi versterkers

Ook kan je er voor kiezen om wifi versterkers aan te schaffen. Deze versterkers vergroten het dekkingsgebied en signaalsterkte van je huidige netwerk. Zo creëer je dus betere verbinding in grotere delen van je huis. Wil jij bijvoorbeeld wifi in je tuin? Zorg dan dat je de versterker in de buurt van de tuin plaatst maar nog wel in het signaal van je router zodat de versterker het signaal op kan pikken.

Internetkabel

Wil het toch allemaal niet lukken en heb je voor die belangrijke zoom-meeting echt goede verbinding nodig? Dan kan je altijd nog een internetkabel van je modem naar je laptop zetten. Hierdoor heb je in één klap stabiel en snel internet. Het klinkt misschien als een noodoplossing, maar dan heb je in ieder geval voor dit soort belangrijke momenten goede verbinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.