Tips om een succesvolle webinar te organiseren voor jouw doelgroep

 

Tegenwoordig is een gewone presentatie niet meer van deze tijd, met de razendsnelle ontwikkelingen in de technologische wereld is het belangrijk om up-to-date te blijven van de technieken. Zo ook met webinars, in dit artikel geven wij drie tips om een succesvolle webinar te organiseren.

 

Format

Het belangrijkste is dat je je aan de format (Ppt) houdt. Voornamelijk de format is belangrijk voor het gebruik van een green screen tijdens je webinar. Deze heeft namelijk de afmeting van de PowerPoint en het is dus ook belangrijk om niet over de aangegeven lijntjes heen te gaan. Als er niet aan het format wordt gehouden dan kan dat vervelend worden voor de kijkers. Het kan namelijk zo zijn dat de afbeeldingen en de tekst uit verhouding worden weergeven. Daarnaast kan het ook voorkomen dat de deelnemers niet alles van de content kunnen zien, en ook zodra de presentator voor de content komt te staan waar ze over de lijntjes van de PowerPoint heen zijn gegaan. Het is dus cruciaal je aan het format te houden!

 

Veranderingen op tijd door voeren

Stuur je PowerPoint door op de aangegeven tijd, zo kunnen kleine foutjes nog worden aangepast. Dit komt namelijk vaker voor dan je denkt. Stuur je PowerPoint dus nooit op het laatste moment door, dit kost namelijk niet alleen onnodig tijd, maar het kan ook erg slordig en chaotisch overkomen. Vooral als je niet meer weet waarom je een bepaalde slide verwijderd of toegevoegd hebt kan het zelfs tijdens de webinar helemaal fout gaan.

 

Kwaliteit

Als je gebruikt maakt van afbeeldingen of video’s in je presentatie, dan is het belangrijk afbeeldingen te gebruiken van goede resolutie. Je wilt ook niet dat de deelnemers erg goed moeten kijken om een afbeelding te ontcijferen. Test daarom ook je PowerPoint op verschillende apparaten om te testen of je zeker weet geen slechte afbeeldingen of video’s hebt.

 

Wil je meer tips en tricks voor een succesvolle webinar? Kijk dan op Yourwebinar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.