Schakel incassobureau Utrecht in en bespreek alle mogelijkheden

Zowel bedrijven, overheidsinstellingen als particulieren lopen wel een keer tegen een onbetaalde factuur aan. In sommige gevallen is de debiteur de factuur vergeten, is hij het niet eens met de factuur of je kunt de debiteur helemaal niet meer bereiken. Ongeacht de reden dat de factuur open blijft staan, na een bepaalde periode wil je het dossier sluiten en je richten op je core business. Dat is meestal niet het innen van facturen, daarom is dit het moment dat je incassobureau Utrecht moet inschakelen. 

Wat is een incassobureau voor bedrijf?

Elk incassobureau heeft uiteraard zijn eigen specialiteiten, maar de kern is het innen van facturen in opdracht van anderen. Dat houdt in dat de opdrachtgever, jij in dit geval, een dossier aanbrengt waarbij de debiteur geen of geen volledige betaling heeft verricht. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld het adviseren bij cashflow-problemen, maar je kunt ook facturen verkopen aan incassobureau Utrecht. 

Ongeacht jouw situatie en de grootte van jouw debiteurenportefeuille kun je ervoor kiezen om een eenmalige opdracht af te geven of een contract af te sluiten voor meerdere dossiers of dossiers op regelmatige basis. Het is goed om al deze mogelijkheden te bespreken zodat je de passende oplossing voor jouw situatie kiest. 

Verkoop die oninbare vordering aan incassobureau Utrecht

In sommige gevallen kom je zelf of samen met incassobureau Utrecht tot de conclusie dat de vordering oninbaar is. Dit kan zijn omdat de debiteur onbereikbaar is of de debiteur (vooralsnog) voet bij stuk houdt en niet over gaat tot betalen. In dit geval zal je eigenlijk de gehele vordering moeten afschrijven waardoor je 100% verlies maakt op de geleverde diensten of goederen. Om het verlies te verminderen kun je ook jouw vordering verkopen aan het bureau zodat je geen 100% verlies draait maar bijvoorbeeld 25%. Op die manier is er sprake van een ‘cessie’ wat een juridische term is voor het verkopen van een vordering. Vanaf het moment dat de vordering verkocht is krijg jij van het incassobureau betaald en nemen zij alles wat met de vordering te maken heeft over. Zo beperk je jouw verlies op die toch al oninbare vordering en kan het incassobureau er misschien nog winst uit halen.

Wat gaat incassobureau Utrecht voor je doen als je een incassotraject start?
De meest primaire bezigheid van een incassobureau is het begeleiden van het incassotraject en het dossier compleet maken voor een eventuele gerechtelijke procedure. Dat houdt in dat ze de juiste correspondentie sturen aan de debiteuren, zoals de aanmaningen en ingebrekestelling(en). Daarnaast nemen ze, als dat mogelijk is, telefonisch contact op met de debiteur om te kijken of ze een betalingsregeling kunnen maken. Met deze handelingen helpt incassobureau Utrecht je met een hoop administratieve taken uit handen nemen, terwijl jij je kan richten op je core business. Daarnaast is het soms ook zo dat vreemde ogen dwingen en dat op het moment dat er een incassobureau wordt ingeschakeld, de debiteur toch sneller over zal gaan tot betaling. Eigenlijk dus een win-win situatie voor jou. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.