5 tips voor jouw smartwatch

Wil jij optimaal gebruik maken van jouw smartwatch? Of je nu een Apple Watch, Galaxy Watch of een FitBit hebt, in dit artikel geven we je vijf tips waarmee jij alle functies van jouw smartwatch optimaal kunt benutten. Daarnaast bespreken we ook de opties om je smartwatch leuk te stylen met een mooi smartwatch bandje.

1. Haal het meeste uit de sportprogramma’s en opties

Alle smartwatches bieden wel sportpogramma’s aan en functies om bijvoorbeeld je stappen en hartslag mee bij te houden. Echter kun je superveel uit je smartwatch halen als je in de zogeheten store van jouw merk fitbit kijkt naar extra sportprogramma’s om er mee bij te downloaden. Zo kunnen de modernere smartwatches bijvoorbeeld als ze gelinkt zijn aan zo’n programma je voortgang bijhouden en trillen om je te laten weten naar het volgende onderdeel te gaan.

2. Bescherm je schermpje

Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is daarom dan ook verstandig om een beschermhoesje voor het scherm van je smartwatch te gebruiken. Deze voorkomen krassen op je scherm en je hebt hier verder eigenlijk helemaal geen last van. Gelukkig zijn deze screenprotectors niet heel duur.

3. Werk aan je wijzerplaat of beginscherm

Wat veel mensen niet weten is dat je best wel wat kunt tweaken aan de wijzerplaat of het beginscherm van je smartwatch. Ook hiervoor kun je extra programma’s downloaden bij het bedrijf van jouw smartwatch. Dat is niet alleen heel leuk, maar ook lekker praktisch.

4. Investeer in leuke bandjes

Er zijn veel verschillende opties bandjes voor smartwatches. Voor een classic horloge look zijn er de leren bandjes, maar je hebt ook de sportieve bandjes, stalen bandjes en nylon bandjes. Het is handig om sowieso één of meerdere basisbandjes en kleuren in je collectie smartwatch bandjes collectie te hebben. Zo kun je bij de meeste outfits wel een sportief bandje met een neutrale kleur vinden.

Je kunt er ook voor kiezen om direct voor een opvallend bandje te gaan. Als dit helemaal bij jou en jouw smaak past, waarom niet? Er zijn veel nylon bandjes met leuke printjes en sportbandjes in felle kleuren. Kijk voor een ruim aanbod smartwatchbandjes van heel veel merken eens bij YONO SmartWatchBandjes.

5. Leef bewuster met een smartwatch

Wat je doelen in het leven ook mogen wezen, met een smartwatch kun je je doelen meer halen. Of het nu gaat om je slaapritme, eetritme, sportprogressies of gewoon om bewust in te checken hoe het met je gaat, een smartwatch kan je bewust maken van veel processen in je dagelijks leven. Bekijk je doelen van dit jaar bijvoorbeeld nog eens en ga dan op zoek naar een app of manier waarbij de smartwatch jou kan helpen. Zo sta je toch een stukje sterker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.