iPhone scherm kapot? Wat nu?

Dat is balen, je iPhone is gevallen en nu is het scherm kapot. Zodra je last hebt van de barsten in het scherm is het wel slim om te gaan bedenken of je de telefoon wilt laten repareren of vervangen. In dit artikel lopen we je door de opties.

Optie één is om een nieuwe telefoon te kopen. Echter is dit een smak met geld en zeker als je telefoon verder nog naar behoren functioneerde kun je de IPhone beter laten repareren. Schermreparaties zijn over het algemeen vrij simpel uit te voeren, en hoewel dit ook geld kost heb je hier wel veel baat bij. Deze reparaties worden snel gedaan en er gaan geen bestanden verloren met dit soort reparaties.

Check altijd van tevoren de reviews van de reparatie zaak die je op het oog hebt. Sommige zaken zijn niet helemaal betrouwbaar of leveren geen goede producten of service. Een grote zaak met meerdere winkels Phone Repairs staat op Google bijvoorbeeld hoog aangeschreven. Er zit bijvoorbeeld een grote zaak in het centraal gelegen Rosmalen.

Let tijdens het lezen van recensies en het contacteren van verschillende reparateurs vooral op of het bedrijf gebruik maakt van originele Apple/iPhone onderdelen. Als dat zo is, dan hebben ze vaak ook goede recensies en komt het meestal wel goed met jouw reparatie. Het is niet voordelig op de lange termijn om naar een bedrijf te gaan dat gebruik maakt van goedkopere merkloze onderdelen. De kans dat deze onderdelen mankementen gaan vertonen en niet goed aansluiten op de Apple apparatuur is namelijk zeker aanwezig.

Vraag ook de beloofde garantieperiode na de reparatie goed na. Na de reparatie krijg je bij betrouwbare en goede zaken als het goed is een nieuwe garantie looptijd op het onderdeel dat gerepareerd moest worden. Check van tevoren hoe lang dit is! Het is gebruikelijk dat dit 3 tot 12 maanden is. Bedrijven die één maand aanhouden, kun je beter overslaan.

Iets dat meeweegt in deze beslissing is ook of je nog bij de bestanden op je telefoon kunt. Het is natuurlijk jammer om heel veel foto’s, berichten en meer kwijt te raken. Met een reparatie van je iPhone scherm kun je op je vertrouwde omgeving binnen de kortste keren een back up maken, zodat dit niet meer voor komt.

Veel iPhone reparatie zaken kunnen je ook helpen met het terughalen van je bestanden, ook als je de telefoon niet wilt laten repareren. Dit heet Data Recovery. De eerder genoemde Phone Repairs is hier ook in gespecialiseerd.

Een iPhone reparatie hoeft niet duur te zijn. Zeker als een bedrijf hoog aangeschreven staat krijg jij jouw iPhone met een prachtig nieuw scherm en in goede conditie terug. Zolang je goed let op de recensies, iPhone onderdelen en de garantieperiode kun jij weer even vooruit met jouw iPhone.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.