Hoe kies je de juiste sim only?

Heb jij ook heugelijk nieuws ontvang van je provider dat je je contract mag verlengen en daarbij ook een nieuwe telefoon mag uitzoeken? Dan is het goed om een kritisch te kijken naar de prijs van dit nieuwe abonnement en ook naar de staat van je huidige toestel. Wist je namelijk dat een gemiddeld toestel prima 3 tot 5 jaar mee kan. Dit betekent dus dat jij je telefoon nadat je deze mag verlengen niet langer dan twee jaar hebt. Je kunt dus nog prima een jaar of twee met deze telefoon verder. Door dan te kiezen voor alleen een sim only abonnement vallen de kosten voor het toestel weg. Maar hoe kies je nu de juiste sim only?

Wat wil je maandelijks betalen?

Wanneer je van een abonnement met toestel gaat overstappen naar sim only, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om exact dezelfde bundels aan te houden. Toch is het wel verstandig om dit vooraf even goed onder de loep te nemen. Zo zijn er namelijk ook sim only abonnement waarmee je iets minder kunnen bellen en internetten, maar dan nog geen tientje per maand betaald. Vooral wanneer je er weinig tot geen gebruik van maakt en voornamelijk op de wifi zit, is een onbeperkt abonnement voor nu nog helemaal niet noodzakelijk. Bepaald dus voor jezelf wat je maandelijks wilt en ook kunt betalen, zodat je op basis daarvan een passend abonnement kunt vinden.

Hoeveel verbruik je?

Het kan heel goed zijn dat jij gaandeweg veel minder internet bent gaan gebruiken. De voornaamste reden is vaak omdat we overal verbonden zijn met de wifi. Of het nu thuis is, op school, op het werk of bij vrienden. De eerste vraag die vaak gesteld wordt, is of het wachtwoord van de wifi even kan worden opgezocht. Het is dus ook helemaal niet zo heel vreemd dat je geen onbeperkt internet nodig hebt, maar met een wat kleinere bundel prima uit de voeten kunt. Het is dus verstandig om eens in je telefoon te kijken naar je huidige verbruik, zodat je op basis daarvan een keuze kunt maken voor een passende bundel.

De provider

Heb je toevallig een alles-in-één abonnement voor internet en televisie, dan is de kans vrij groot dat je een extra korting krijgt op mobiele telefonie. Je doet er daarom dus ook goed aan om eens te kijken wat je huidige provider voor internet en televisie je te bieden heeft, zodat je vanuit daar verder kunt kijken en andere providers met elkaar kunt vergelijken. Je zult namelijk zien dat er heel veel verschillende aanbieders zijn, die ook allemaal andere prijzen hanteren. Ga daarom ook niet direct in op een eventueel aanbod, maar laat het even bezinken en kijk ook eens een deurtje verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.