Hoe verkoop ik een defecte telefoon? 

Om een defecte telefoon te verkopen moet je een aantal stappen doorlopen. Ten eerste moet je weten om welk merk en model telefoon het gaat. Zodra je dit weet dan kun je gericht gaan zoeken naar de vergoedingen voor de telefoon. Een defecte telefoon levert minder op dan een volledig werkend toestel maar als de schade niet groot is dan kun je er nog een behoorlijk bedrag voor krijgen. Wie had dat gedacht van de telefoon met barsten in de behuizing?

Verkopen defecte telefoon
Zoek ten eerste je telefoon op de website van de inkopers. Dit kun je meestal doen door snel op het merk en model te zoeken in een zoekformulier. Als je de telefoon gevonden hebt dan wordt je naar een pagina van dit merk en model gestuurd.

Wat is de staat?
Vul op de pagina de staat van het toestel in. Dit kun je op de meeste websites doen door bepaalde eigenschappen aan te vinken. Meestal wordt je op deze pagina gevraagd of het toestel schade of gebreken heeft, nog goed functioneer en hoe het toestel eruit ziet. Aan de hand van de conditie krijg je een prijsvoorstel.

Gegevens en versturen
De derde stap is het akkoord gaan met het prijsvoorstel en je gegevens invullen. Als je tevreden bent met het bedrag dan krijg je na het invullen van je gegevens een verzendlabel die je kunt uitprinten. Dit is meestal een label van Kiala. Met dit label kun je de telefoon gratis en verzekerd versturen naar de inkoper.

Ontvang je geld
De laatste stap het is het ontvangen van je geld. Als de defecte telefoon overeenkomt met wat je doorgegeven hebt over de staat van het toestel dan krijg je het volledige bedrag op je bankrekening gestort.

Heeft het repareren van de telefoon een voordeel?
Een defecte telefoon repareren kan een voordeel opleveren als het verschil in waarde
groter is dan de reparatiekosten. Als je bijvoorbeeld 300 euro krijgt voor een volledig werkende smartphone en 150 euro voor een defecte smartphone dan kun je je voorstellen dat een reparatie van 50 euro een financieel voordeel oplevert. Door de telefoon te laten repareren voor 50 euro wordt het tijdens een verkoop 150 euro meer waard. Dit staat gelijk aan een winst van 100 euro als je de telefoon eerst laat repareren en daarna verkoopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.