De Ultimaker S3 zorgeloos gebruiken

Het gemak om de Ultimaker S3 te gebruiken, is zeer groot. Dat heeft te maken met belangrijke kenmerken van de 3D printers. De fabrikant heeft zich bijvoorbeeld gericht op het verhogen van de betrouwbaarheid. De innovaties die het heeft gedaan en in de printer heeft doorgevoerd spelen hier een belangrijke rol in. Het gehele printproces is zo in het oog te houden. Dit maakt het ook veel aantrekkelijker om met de printer te werken. Al deze voordelen zijn belangrijk om te bespreken. Het geeft een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is met deze 3D printer.

Het proces onder controle houden
De voordelen van de Ultimaker S3 zijn natuurlijk vooral te vinden op het gebied van het printen. Dit manier waarop het printproces tegenwoordig in elkaar steekt, maakt het nog beter mogelijk om heel precies en gedetailleerd te printen. Technieken zoals active bed levelling spelen hier een grote rol in. Het helpt om de basis van het printen sterk te maken. Zo worden er dus minder fouten gemaakt. Dit is slechts één van de voorbeelden van alles wat er mogelijk is tegenwoordig. Zeker waar het gaat om materiaalgebruik is het zo dat meer mogelijk is.

De printer naar wens instellen
Het gebruiksgemak van de Ultimaker S3 komt ook door de nieuwe benadering van het 3D printen. De fabrikant heeft ervoor gekozen om de gebruiker een grote rol te geven. Het is heel gemakkelijk mogelijk om professioneel te werken met dit model. Dat begint al bij de mogelijkheid om profielen te gebruiken. Dit zijn verschillende opties die door Ultimaker zelf geboden worden. Het zijn opties die je kunt doorvoeren om te zorgen dat het printproces verloopt volgens jouw specifieke eisen. Dit komt de kwaliteit van de prints dan ook sterk ten goede. Daar is voor ondernemers veel mee mogelijk.

De verbeteringen in de software
De Ultimaker S3 printer is niet alleen p het gebied van de hardware veranderd. Het is ook zo dat de bediening sterk verbeterd is. De printer is voorzien van nieuwe software. Daarmee wordt bijvoorbeeld het ontwerpen nog beter mogelijk gemaakt. Deze software heeft de naam Ultimaker Cura gekregen. Het zorgt ervoor dat er meer mogelijkheden om te printen worden geopend. Ook dit draagt eraan bij dat je het proces van het printen meer in de hand kunt houden. Dat maakt het nog aantrekkelijker om er ontwerpen mee te gaan maken. Daar gaat het uiteindelijk ook om.

Ultimaker S3 printer kopen? Dan bezoek onze website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.