3 redenen om voor een herlaadkaart te kiezen

Voor je toestel heb je een aantal mogelijkheden. Zo kun je voor een abonnement gaan, maar zijn er ook herlaadkaarten (ook wel prepaid simkaarten genoemd). Met een herlaadkaart kun je prepaid internetten, bellen en sms’en. Er is vaak nog twijfel: kun je beter kiezen voor een prepaid herlaadkaart of voor een abonnement? Lees hier 3 redenen om voor prepaid met een herlaadkaart te kiezen!

Waarom voor een herlaadkaart kiezen?

Herlaadkaarten zijn nog altijd populair en dat zullen ze blijven. Dit komt doordat ze specifieke voordelen hebben tegenover abonnementen. De 5 redenen om voor een herlaadkaart (prepaid simkaart) te kiezen, zijn:

  1. Zelf bepalen wanneer je opwaardeert
  2. Geen automatische afschrijvingen
  3. Overstappen wanneer je zelf wilt

Lees hieronder per reden een toelichting.

1. Bepaal zelf wanneer je opwaardeert

Prepaid is oorspronkelijk een Engelse term en betekent: ‘vooraf betaald’. Dat is dan ook een belangrijk voordeel van prepaid: je betaalt vooraf voor beltegoed en gebruikt dit naar wens. Raakt je beltegoed op? Dan bepaal je zelf wanneer je weer opwaardeert. Dit kun je morgen, maar ook volgende week of volgende maand doen. Je bent met een herlaadkaart dus flexibel en hebt meer controle over de kosten die je maakt voor mobiel bellen, internetten en sms’en.

2. Geen automatische afschrijvingen

Heb je een abonnement? Dan wordt er iedere maand automatisch geld van je rekening afgeschreven. Ook wanneer je je bundel niet opmaakt (wat vaak het geval is). Je data, belminuten en sms’jes kun je niet meenemen naar de volgende maand. Al je tegoed raak je dus kwijt. Gebruik je je bundel even een maandje niet of heel weinig? Je kunt niet zo eenvoudig je abonnement even stopzetten.

Met een herlaadkaart is er geen sprake van automatische afschrijvingen. De enige kosten die je maakt zijn het opwaarderen. Dit doe je wanneer je het zelf wilt.

3. Overstappen wanneer je het zelf wilt

Heeft een andere prepaid provider een mooie aanbieding? Dan kun je direct overstappen. Je hebt geen contract of verplichtingen bij je huidige provider, dus je kunt zorgeloos overstappen. Ook kun je hierbij gewoon je nummer behouden.

Heb je een abonnement, dan is dit lang niet even makkelijk. Je zit vast aan een contract en kunt dus niet zomaar overstappen. Dit is voor velen een belangrijke reden om voor een prepaid simkaart (herlaadkaart) te kiezen.

De drie bovengenoemde redenen zijn slechts een greep uit de vele redenen om voor een herlaadkaart te kiezen. Andere redenen zijn bijvoorbeeld omdat je met herlaadkaarten een BKR-registratie voorkomt en dat herlaadkaarten een goede tijdelijke oplossing zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.