Waarom programmeren belangrijk is

 

Programmeren wordt steeds populairder en belangrijker in Nederland. Het wordt zelfs zo belangrijk dat er voorstanders zijn die vinden dat programmeren een verplicht basisschoolvak zou moeten worden. Computers, telefoons en tablets zijn niet meer weg te denken in onze samenleving en in veel van de beroepen krijg je ook te maken met computers. Daarom is het belangrijk om een beetje te snappen hoe een systeem werkt.

 

Programmeertalen

Er zijn veel programmeertalen, zoals R en Javascript, maar een van de bekendste en makkelijkste is Python. Python is een geïnterpreteerde, hoogstaande programmeertaal met dynamische semantiek. Het bevat ingebouwde datastructuren die gecombineerd zijn met dynamische typing en binding. Doorat de syntax erg gemakkelijk te leren is en ook gratis te downloaden is, is het ook toegankelijk voor iedereen om het te leren.

 

Wat kan je met Python?

Met python kunnen verschillende diverse dingen gedaan worden. Onder andere kan miljoenen aan data van websites geanalyseerd worden. Vragen zoals: “Zijn filmreviews op IMDB kritischer dan 10 jaar geleden?” kunnen nu beantwoord worden. Door middel van API’s, supervised en unsupervised machine learning kan je deze vraag makkelijk beantwoorden. Maar met programmeren kan bijvoorbeeld ook apps, websites en e-books gemaakt worden.

 

Waar en hoe snel kan ik Python leren?

Python is een van de makkelijkste programma’s die iedereen snel kan leren. Het vergt voornamelijk logische nadenken. Er zijn verschillende aanbieders met betrekking tot het leren van python. Zo biedt de Codecademy een gratis course aan om de basis te leren van programmeren in python, maar ook een intensieve course van 10 weken. Wilt u echter in een korte tijd python leren, dan is het wellicht een idee een cursus python te volgen bij Learnit. Hierbij leer je in 4 dagen tijd alles wat je moet weten over python en hoe je python efficiënt kan gebruiken bij jouw werkzaamheden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.