Waarom iPhones niet in de VS geproduceerd gaan worden   

 bestiphone_stuff

Apple gaf afgelopen week aan erover nadenken om de productie van toekomstige iPhones naar de Verenigde Staten te verplaatsen. Het bedrijf zou de opties hiervoor aan het onderzoeken zijn. Volgens Nikkei Asian Review zou Apple Foxconn en Pegatron al hebben gevraagd om het verplaatsen van de productie te onderzoeken. Deze twee Taiwanese bedrijven zijn verantwoordelijk voor de productie van de iPhone 8. Foxconn leunt voor een groot deel van zijn omzet op Apple. Door Apple zelf is nog niet gereageerd op de geruchten over het verplaatsen van de productie.

Waarom dit niet gaat werken
Foxconn heeft na onderzoek al aangegeven dat indien de productie verplaatst moet worden de kosten voor de productie fors zullen gaan stijgen. Op dit moment worden de iPhones in China geproduceerd. De loonkosten liggen hier een stuk lager dan in de Verenigde Staten en het productieproces is in China geoptimaliseerd. Om de iPhone 7 in China te produceren kost het Foxconn zo’n 200 euro. De kosten zouden volgens informatie van bronnen verdubbelen als de productie daadwerkelijk naar de Verenigde Staten wordt verplaatst.

De invloed van Trump

Het lijkt erop dat door Apple maar ook door andere Amerikaanse bedrijven voorbereidingen worden getroffen op het presidentschap van Trump. Trump heeft namelijk gezegd dat China een oneerlijk voordeel heeft en er banen moeten worden teruggebracht naar de Amerikaanse productiesector. Om die reden wil Trump een hogere importheffing voor China invoeren. Dit zou voor Apple betekenen dat het 45 procent heffing moet betalen om producten vanuit China in te voeren in de Verenigde Staten. Hogere prijzen zijn het gevolg waarna de iPhone verkopen reëel gezien kunnen dalen. Of Apple daadwerkelijk de productie zal verplaatsen is niet duidelijk maar de verwachting is dat dit niet zal gebeuren. De productie voor Europa kan blijven plaatsvinden in China omdat er daar in geen importheffing plaats zal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.