De voor- en nadelen van e-fulfilment


Als je zelf een webshop beheert heb je er vast wel eens van fulfilment gehoord. Maar wat betekent deze term precies? En biedt het voordelen voor je webshop? In dit artikel gaan we verder in op de vraag of  e fulfilment een goed idee is voor je webshop?

Wat is e-fulfilment precies?

E-fulfilment is de oplossing voor de logistieke operatie achter je website namelijk, het afhandelen en verwerken van bestellingen van klanten na een transactie op het internet. Het gaat dus om het hele proces vanaf de bestelling die een klant plaatst via een webshop, tot het afleveren van het artikel op het juiste adres. Er zijn bedrijven die zich specialiseren als dienstverlener in fulfilment. Deze bieden onder andere, fulfilmentsoftware, voorraadbeheer, retourverwerkingen, verzendingen en orderpicking.

Het scheelt je heel veel tijd

Allereerst kost het afhandelen van het logistieke proces heel veel tijd. Dit is kostbare tijd die je beter kan steken in de marketing en promotie van je webwinkel. Wanneer je dit proces uitbesteedt, hou je hiervoor veel meer tijd over. Je zult zien dat dit zich uiteindelijk terugbetaald.

Geen opslagruimte meer nodig

Een ander groot voordeel is dat je geen opslagruimte voor dit proces meer nodig hebt. Dit scheelt enorm. Met e-fulfilment wordt de opslag en het voorraadbeheer uit handen genomen. Hierdoor kan snelle levering gegarandeerd worden.

Maatwerk

Tot slot bieden dienstverleners van e-fulfilment maatwerk. Alle processen worden specifiek afgestemd op jouw webshop. Dit zorgt voor een goede service voor je klanten.

Wanneer niet kiezen voor e-fulfilment?

Het is niet altijd handig om te kiezen voor e-fulfilment. Als je net begint en nog een klein assortiment hebt, kun je het beter eerst zelf doen. Het zal je dan ook nog niet zoveel tijd kosten. Ook als je veel artikelen met een lage omloopsnelheid verkoopt, kun je beter niet kiezen voor e fulfilment. Dit geldt ook voor webshops die artikelen met een hoog volume en weinig waarde verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.