whatsapp policy

Wat je moet weten over het WhatsApp-privacybeleid

WhatsApp, dé messaging-gigant bekend over de hele wereld. Voor velen in de Westerse wereld hét middel om op een makkelijke en laagdrempelige manier met elkaar te communiceren. Even snel een berichtje of foto delen met een vriend of de familie, het kan allemaal super makkelijk.

Tegenwoordig onderdeel van Facebook maar ooit begonnen als eerste één van de eerste apps waarmee je via internet berichten met elkaar kon uitwisselen. Een wifi of mobiele data verbinding en je kunt eindeloos appen.

Laatste ontwikkeling

Aanvankelijk draaide WhatsApp om het verzenden of ontvangen van berichten, foto’s of wat documenten. Maar na verloop van tijd, gezien de populariteit ervan onder mensen, werd het ontwikkeld. Ten eerste is er een functie voor audiogesprekken waarmee u zo lang als u wilt een gratis audiogesprek via internet kunt voeren. Om te concurreren met Instagram kreeg WhatsApp daarna een nieuwe functie genaamd “Statusupdate”, wat betekent dat je elke foto of video 24 uur lang kunt uploaden. Deze functie is de meest efficiënte manier om uw bedrijf, producten en services op de markt te brengen.

Nu snel vooruit – Zoals we allemaal weten, is WhatsApp nu eigendom van Facebook en heeft het de laatste ontwikkelingen gekregen door de privacy en veiligheid van gebruikersinformatie in het oog te houden:

· Gecodeerde berichten:

Alle berichten die je verzendt of ontvangt op WhatsApp zijn end-to-end versleuteld; in eenvoudige bewoordingen kan WhatsApp uw berichten niet lezen of horen, en Facebook evenmin.

· Geen contacten delen:

WhatsApp zal uw contactgegevens nooit met Facebook delen.

· Privégroepen:

Al uw groepen op WhatsApp blijven privé.

Onlangs waren er geruchten dat WhatsApp, volgens de laatste ontwikkeling, al je informatie met Facebook kan delen, inclusief berichten, telefoontjes, contactgegevens, etc. Later kwam WhatsApp naar de frontlinie en plaatste een verduidelijkende tweet die al deze informatie verliet verklaringen en noemden ze valse beschuldigingen.

Nadelen

Er zijn bepaalde nadelen die aan WhatsApp kleven, zoals:

· WhatsApp Web Malware Deze tekortkoming betreft de privacy van uw pc.

· WhatsApp-overeenkomst Telkens wanneer u de WhatsApp-applicatie installeert, gaat u bij de start akkoord met een overeenkomst zonder deze te lezen. Die overeenkomst bevat enkele vertrouwelijke informatie, zoals WhatsApp die toegang heeft tot uw contacten, afbeeldingen, bestanden, video’s, enz.

Beveilig uw privacy via VPN’s

De meest efficiënte manier om uw privacy te beveiligen, is door gebruik te maken van Virtual Private Network (VPN). Een VPN versleutelt al het internetverkeer van uw apparaat en leidt het via een andere server.

WhatsApp Vs. Telegram

U vraagt ​​zich misschien af, wat is het Telegram? Het is een op internet gebaseerde berichtentoepassing die lijkt op WhatsApp voor wat betreft enkele functies, maar niet alle.

 Laten we eens kijken naar de aspecten van WhatsApp en Telegram:

– WhatsApp gebruikt end-to-end-codering, terwijl Telegram het alleen gebruikt voor geheime chats.

– Telegram heeft niet de functie “Statusupdate”.

– Telegram kan zich 200.000 leden in een groep veroorloven, terwijl WhatsApp je slechts 256 gebruikers toestaat.

– WhatsApp biedt u de mogelijkheid van Cloud Backup voor chats, terwijl Telegram deze functie niet heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.