Wat is eSim? Aanbiedingen en abonnementen

Wie een telefoonabonnement gaat afsluiten zal dat altijd moeten doen via een simkaartje. Je krijgt een kaartje toe gestuurd wat je in je telefoon doet. Daarna kan je met je nieuwe abonnement gaan telefoneren. Dit is een systeem wat administratief behoorlijk bewerkelijk is en wat voor jou een hoop zorg met zich mee brengt.

Een sim kaartje moet immers naar jouw huis worden gestuurd en daarbij kan er al van alles mis gaan. Het kan zoekraken in de post of beschadigd raken waardoor het onbruikbaar is. eSim is een methode die praktischer is en die steeds meer de markt zal gaan veroveren. De Embedded Sim ofwel de eSim is verkrijgbaar voor momenteel een aantal iPhone toestellen. Daarbij mag je denken aan de iPhone XS, de iPhone XR en de iPhone 11.

Kijk voor een eSim aanbieding

ESim is een systeem wat behoorlijk goedkoper werkt dan een systeem waarbij je een simkaartje krijgt toegestuurd. Je moet er wel aan denken dat je een dergelijk abonnement momenteel alleen kan aanschaffen in combinatie met een van bovengenoemde telefoontoestellen. Het gaat om een succesvolle pilot. Gaandeweg zullen er meer telefoontoestellen worden uitgerust om compatibel te zijn met de eSim waardoor je steeds vaker een eSim abonnement kan afsluiten en een mooie eSim aanbieding kunt scoren. Je kan voor nu terecht bij T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2 voor een dergelijk abonnement.

Gemakkelijk overstappen via een eSim aanbieding

Wil jij gebruik gaan maken van eSim dan doe je er goed aan om een aantal van deze abonnementen met elkaar te vergelijken. Ze zijn er namelijk, net zoals gewone abonnementen, in meerdere categorieën. Daarbij mag je denken aan abonnementen met een beperkt aantal MB of belminuten. Verder moet je goed realiseren dat een eSim abonnement vooral handig is voor gebruik in eigen land. Wie vaak naar het buitenland gaat zal dan ook een buitenlands simkaartje moeten kopen wat prepaid is om goed bereikbaar te zijn en te blijven. Een overstap is gemakkelijk, we gaan er zo verder op in.

Een eSim abonnement afsluiten

Wil je een abonnement met een eSim afsluiten dan hoeven daar niet meer zoals voorheen meerdere dagen overheen te gaan. Je kan het abonnement namelijk gemakkelijk afsluiten door een mailtje te laten sturen naar jouw mailbox toe. Dat mailtje bevat een QR code die gescand moet worden. Denk er dus aan dat je niet op je telefoon een QR code ontvangt: je moet deze kunnen scannen vanaf bijvoorbeeld een andere telefoon of vanaf een laptop of ander apparaat.

eSim op meerdere toestellen

Wie gebruik maakt van meerdere telefoons of bijvoorbeeld een iPad naast de iPhone is bekend met het probleem dat je voor het tweede toestel alsnog een databundel moet aanschaffen wanneer je landelijk een internetbereik wil hebben op de iPad. eSim maakt het mogelijk om ook op de tablet of iPad gebruik te kunnen maken van mobiele data. Door de code simpelweg te scannen op een ander apparaat maak je dus op meerdere toestellen tegelijk gebruik van het abonnement. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.