access point

Wat doet een access point?

Het eenvoudige antwoord is: “Het zorgt ervoor dat je computer of laptop (of ander apparaat) verbinding kan maken met een netwerk.” Maar een Ruckus access point (ook bekend als Ruckus toegangspunt) doet veel meer dan dat. Een netwerktoegangspunt (of gewoon “toegangspunt”) is een stukje netwerkinfrastructuur waarmee netwerkverbindingen tot stand kunnen worden gebracht en beheerd vanaf je computer. Deze verbindingen worden gebruikt om de bronnen van je computer te delen, zoals harde schijf, processor, netwerk en geheugen. Zo heb je dus op afstand toegang tot jouw hardware. Erg handig als je het mij vraagt, maar hoe maak je nou zo’n acces point?

Een access point voor je netwerk maken

Er zijn verschillende methoden om dit te doen. Een veelgebruikt idee is het gebruik van een Ruckus draadloze router met een Ruckus access point. Je sluit de draadloze router en een draadloze kaart aan op je PC. Zodra je verbinding hebt gemaakt en je draadloos netwerk hebt geconfigureerd, hoef je alleen nog maar naar je beheersprogramma voor draadloze netwerken te gaan. Zodra het netwerkbeheer is geconfigureerd, kun je verbinding maken met het draadloze netwerk, en als alles goed is (dat wil zeggen, je hebt de juiste beveiligingsinstellingen ingeschakeld), zul je in staat zijn om toegang te krijgen tot je draadloze netwerk via die specifieke draadloze netwerkverbinding.

Verbinding maken met netwerk

Een andere methode, naast het gebruik van de Ruckus draadloze router, is het gebruik van een draadloos toegangspunt. Een voorbeeld hiervan is wanneer je de draadloze router wilt gebruiken om toegang te krijgen tot een draadloos netwerk, maar om de een of andere reden de draadloze router en een draadloos toegangspunt niet echt nodig hebt om online te komen. In dat geval kunt u een Ruckus access point gebruiken met een draadloze router, net als in de vorige voorbeelden. De draadloze router kan dan gebruikt worden om overal verbinding te maken met het netwerk, ook al is het maar aan de andere kant van de kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.