crypto veilig bewaren op je telefoon

Veilig crypto bewaren op je telefoon

Als de term cryptocurrency je onbekend klinkt, dan is het in eenvoudige bewoordingen virtueel geld. Je kunt die valuta niet op een fysieke manier gebruiken zoals met traditioneel geld gebruikt; integendeel, je kunt dat geld verkopen of kopen op virtuele beurzen en het opslaan in online hardwareportefeuilles.

Sinds 2017 domineert cryptocurrency de wereld en bereikte het zijn hoogtepunt in termen van efficiëntie. Het wordt bijvoorbeeld beschouwd als de meest winstgevende investering in de wereld van vandaag. Het enige nadeel van deze valuta is echter het gebrek aan beveiliging. Er is geen geschikte en veilige manier om je bezittingen virtueel te beschermen zoals in het traditionele banksysteem. Dit betekent dat je al je virtuele valuta kunt verliezen aan menselijke fouten of hackers zonder robuuste back-up.

Voor je cryptocurrency-veiligheid kun je een Virtual Private Network (VPN) gebruiken, dat een persoonlijk en beschermend schild op jouw internetverbinding creëert.

Beheer jouw cryptocurrency met behulp van VPN

Een VPN biedt anonimiteit door jouw oorspronkelijke IP-adres te vervangen door een nep-adres. Dit maakt de online handel veiliger door jouw netwerkverbinding met een externe server te versleutelen, waardoor jouw gegevens uiteindelijk veilig en beveiligd zijn. De meeste handelaren in Bitcoin / cryptocurrency gebruiken HTTPS (Hypertext Transmission Protocol System) end-to-end-codering om onderschepping door hackers te voorkomen.

Al het internetverkeer werkt via datapakketten die van bron naar bestemming worden verzonden. Als de hackers die datapakketten onderscheppen halverwege de bron en de bestemming kunnen ze gemakkelijk toegang krijgen tot jouw privégegevens en deze samen met alle cryptocurrency-informatie stelen.

De primaire functie van een VPN is om de activiteiten van de gebruiker te verbergen. Dus, wat gaat er precies gebeuren? Jouw internetprovider zal nooit weten welke website je bezoekt en wat je allemaal doet. Je bent volledig anoniem. Bovendien beschermt het je tegen mogelijke frauduleuze aanvallen op verdachte websites.


Hieronder volgen de belangrijkste redenen waarom een ​​VPN moet worden gebruikt voor cryptocurrencies:

Efficiënte gegevensversleuteling – Voorkomt dat deze wordt gehackt.

Een extra beveiligingslaag – Bescherming tegen virussen en malware

Verbergt uw IP-adres om hackers en forensische analisten te misleiden, zodat je jouw cryptocurrency gemakkelijk kunt kopen en verkopen.

Welke VPN is het beste voor cryptocurrency-transacties?

Er zijn talloze VPN-providers beschikbaar, maar slechts enkele zijn effectief en het beste voor cryptocurrency-werk, vooral wanneer jouw primaire zorg privacy en veiligheid is.

Geef altijd de voorkeur aan de VPN met twee hoofdeigenschappen; geen logboekbeleid

Kill-Switch-functie.

Geen logboekbeleid betekent dat de serviceprovider nooit toegang heeft tot uw browsegegevens en uw online activiteiten anoniem en veilig houdt.

Als er een technisch probleem blijft bestaan ​​tussen jou en VPN-providers, zal de Kill-Switch-functie uw internetverbinding verbreken zonder jouw IP-adres bekend te maken.

In het geval van een VPN-storing, heeft geen enkele website toegang tot jouw IP-adres.

Experts suggereren dat je naast het gebruik van een robuuste VPN om jouw cryptocurrency te beveiligen, een veilige en beveiligde online portemonnee moet hebben, zogenaamde wallets..Online portefeuilles werken op smartphones, tablets en pc’s. Ze worden gebruikt om jouw cryptocurrency op te slaan. Deze portemonnees slaan jouw munten op en genereren in het bijzonder een privésleutel voor jouw apparaat. De online portemonnee is de handigste manier om toegang te krijgen tot jouw cryptocurrency en er transacties mee uit te voeren. Maar het is niet beveiligd. Om dit nadeel te ondervangen, kunt u gebruik maken van Cold Wallets die geen toegang tot wallets via internet toestaat.

Cold wallets 

De cold wallet is de veiligste optie om uw cryptocurrency op te slaan. Een cold wallet is een offline opslagfaciliteit voor cryptocurrency die niet is verbonden met internet en de minste kans heeft om gehackt of vervalst te worden. Het merendeel van de gebruikers gebruikt twee toonaangevende cold wallets.

Papieren portemonnee

Een papieren portemonnee slaat uw cryptocurrency op en genereert openbare en privésleutels die u op een vel papier kunt afdrukken. U hebt alleen toegang tot uw cryptocurrency met behulp van dat papier. Het is dus essentieel om dat stuk papier veilig te bewaren. Omdat er geen online verbinding is voor een papieren portemonnee, is dit de minst gecompromitteerde methode om jouw cryptocurrency te beveiligen.

Hardware Portemonnee
Een hardwareportefeuille is meestal een pen-drive die wordt gebruikt om privésleutels op te slaan. Het heeft het voordeel ten opzichte van andere online portefeuilles dat het immuun is voor virussen en malware.

Kortom, Cold Wallets zijn de veiligste en meest intacte manier om uw cryptocurrency op te slaan. Deze portefeuilles vereisen een beetje kennis om te worden bediend, dus het is belangrijk dat iedereen meer te weten komt over de cold wallet die van plan is om met cryptocurrency te gaan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.