Snel internet buitengebied? 4G of 5G

4G voor thuis of 5G voor thuis kopen
Vandaag de dag lijkt internet binnenshuis voor iedereen haalbaar en logisch. Er is toch altijd wel ADSL of kabel? Maar er is een belangrijke reden waarom steeds meer mensen 4G voor thuis of 5G voor thuis kiezen. De reden hiervan is heel eenvoudig: niet iedereen woont op een plek waar die razendsnelle glasvezelverbinding of een internetverbinding beschikbaar is. Snel internet buitengebied is dan alleen via 4G of 5G beschikbaar. Daarnaast zal niet bij iedereen de internetverbinding even snel werken. Erg vervelend als je wilt gamen, Netflixen of een bedrijf wilt runnen.

Wanneer je afhankelijk bent van een ouderwetse ADSL aansluiting of het signaal van 4G terwijl de antenne te ver van jouw woning staat heb je te maken met een zwakke internetverbinding.

4G in het buitengebied als dé oplossing

4G internet op je mobiele telefoon is behoorlijk snel. Wanneer je thuis bent schakelt je telefoon doorgaans automatisch over op het wifi signaal van jouw internetprovider thuis. Dat heeft tot gevolg dat de meeste mobiele telefoons thuis een stuk minder snel zijn dan onderweg wanneer je gebruik maakt van 4G internet. De reden is dat je het algemene internetsignaal van je woning dan met je huisgenoten moet gaan delen en daar is het vaak niet op berekend. Een 4G voor thuis of 5G voor thui abonnement is in dat geval een behoorlijk stuk sneller. Het heeft meerdere voordelen dan alleen de snelheid.

Met 4G voor thuis of 5G voor thuis een beter bereik

Een router die je koopt voor 4G of 5G internet zal ervoor zorgen dat je een veel beter bereik hebt in en rondom je huis. Het signaal wordt namelijk doorgegeven naar meerdere access points. Daarbij mag je denken aan gebruik buitenshuis, dus rondom je huis, maar je mag ook denken aan gebruik op bijvoorbeeld de zolder of in de kelder. Dit zijn de plekken waar zich de meeste thuiswerkplekken bevinden dus het is niet meer dan logisch dat je ook hier gebruik kunt maken van snel internet.

Een 4G abonnement voor thuisWanneer je in een woning trekt is daar doorgaans nog geen werkende internetaansluiting en dat heeft verstrekkende gevolgen. Wanneer jij internet wil hebben in je woning vanaf dag 1 dat je er woont schaf je een 4G of 5G router voor thuis aan. Dat doe je via een van de vier providers die deze service aanbieden: KPN met Internet Buitengebied, T-Mobile met 4G voor Thuis, Internet Creators met Snel Internet Buitengebied en EvenWifi met Onbeperkt 4G abonnementen en tijdelijk. In veel gevallen biedt men jou de mogelijkheid aan om met een router voor 4G voor thuis of 5G de periode tot de aansluiting van jouw internet te overbruggen.

Sluit je het standaard internet abonnement verder af bij de provider van het 4G of 5G internet, dan wordt deze noodoplossing jou tegen een zeer aantrekkelijke prijs aangeboden. Wanneer je echter woont in een huis waar vast internet voorlopig nog niet ter sprake is, vanwege de afgelegen ligging van jouw huis dan kan een 4G voor thuis of 5G voor thuis een structurele oplossing worden. Je betaalt wellicht iets meer voor jouw internet dan een klant in een omgeving met een goede vaste internetverbinding maar daar staat tegenover dat jouw huis wel een zeer goed signaal heeft.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.