Refurbished

Refurbished? Wat is het en wat heb je eraan?

Refurbished, tjah weer zoiets nieuws. Naja, echt nieuw is het tegenwoordig niet meer. Toch kent nog steeds niet iedereen het in Nederland. Refurbished staat wat dat betreft nog aardig in de kinderschoenen. Wat is het eigenlijk? Een refurbished product en waarom kan het interessant zijn voor jou. Refurbished betekent letterlijk opgeknapt en dat woord dekt de lading dan ook prima. Een refurbished iPhone 7 bijvoorbeeld kan gebruikt zijn als showmodel, gebruikt zijn door een persoon of teruggestuurd zijn naar Apple. In elk van deze gevallen komt het product in aanmerking voor een opknapbeurt. Waarom je voor een refurbished artikel zou moeten gaan? Daarover leg ik je iets meer uit in deze blog.

Soms is refurbished gewoon beter

Dit is niet een hele populaire mening, maar veelal wel de waarheid. Een goede refurbished telefoon is namelijk ontdaan van alle kinderziektes die er zijn. Wanneer een telefoon op de markt komt, kan deze namelijk nog wel eens kinderziektes hebben. Zo kunnen er problemen ontstaan tussen de hardware en software van het toestel. Bij een refurbished toestel zijn deze problemen vaak allemaal opgelost door middel van updates. De software is bijvoorbeeld meerdere keren geupdate waardoor de telefoon beter past bij de hardware. Eigenlijk koop je met refurbished gewoon een goed getest toestel.

Waarom je soms op moet passen met refurbished

Er is niet echt een kwaliteitsstandaard wat betreft refurbished. Een refurbished toestel is nou eenmaal opgeknapt door de partij waar je deze koopt. Dat betekent dat de partij van alles refurbished kan vinden. Er zijn een aantal zaken waar je sowieso op kunt letten. Zo is het van belang dat er altijd goed gekeken wordt naar de batterij van het toestel. Zoals eerder beschreven kan het toestel een aantal jaar gebruikt zijn. In dat geval wil je graag een nieuwe batterij erin. Anders moet je de telefoon tientallen keren per dag opnieuw opladen. Een goede refurbished dealer zal altijd een testrapport aanleveren bij de bestelling.

Conclusie

Refurbished kan een prima alternatief zijn voor nieuw, zeker doordat de telefoons vaak wat beter te betalen zijn. Pas echter wel op waar je de telefoon koopt. Kijk goed naar de reviews en naar de manier waarop ze de telefoon aanleveren. Een refurbished telefoon van een goede partij is bijna altijd beter dan nieuw. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.