Hoe kun je een 360 graden video’s (laten) maken?

Misschien ziet u het al steeds meer op YouTube maar in ieder geval is de wereld steeds meer bezig met 360 graden video’s. Deze video’s zijn te bekijken via een zogenaamde VR-bril. YouTube is misschien niet het meest geschikte platform voor 360 graden filmpjes maar op andere terreinen is het heel effectief. Meer hierover leest u in dit artikel. Let goed op want het gaat tenslotte over de toekomst en wat we daarin mogen verwachten.

Toepassen om te oefenen

Voor veel beroepen moet u tegenwoordig heel vaak oefenen met iets. Denk hierbij aan het reanimeren van een persoon. Nu we dit voorbeeld toch hebben gaan we daar maar mee door. Wanneer u een certificaat wilt behalen moet u in de praktijk oefenen op een pop. Als hier Vr ervaring van gemaakt wordt kan dit veel beter.

Stel u voor dat deze lessen met een vr bril worden gedaan. Dan gebruikt u gewoon een pop alleen door de bril ziet u dat u met een echte persoon bezig bent. Op deze manier kunnen oefeningen nog echter worden gemaakt wat vaak te goede komt. Het is namelijk nog wel eens een verschil of u op een pop moet reanimeren of dat u dat moet doen op een echt persoon. We zullen steeds meer naar een vr training toe moeten bij verschillende beroepen.

Hoe wordt een 360 graden video gemaakt

Eigenlijk is het best apart. Er wordt gefilmd vanuit 1 standpunt met verschillende camera’s. Het beeld van deze camera’s worden vervolgens allemaal samengevoegd door een bepaalde techniek.  Tijdens het bekijken van de video kunt u niet alles tegelijkertijd zien. Dat is juist wat een vr bril zo bijzonder maakt. Door meer te doen met een vr training wordt het dus ook zo echt mogelijk. 

Hoe kan ik zo’n film laten maken?

Als u een 360 graden video wilt laten maken dan kunt u dit laten doen door een bedrijf die hier geschikt voor is. Eigenlijk kan u deze bedrijven heel makkelijk vinden. U hoeft alleen maar op het internet te zoeken naar een 360 graden video laten maken. Zo komen er meteen wat bedrijven naar boven die u willen helpen. U kunt contact opnemen met hen om het een en ander te vragen en door te nemen.

Wat zijn de ervaringen van mensen?

Mensen reageren over het algemeen positief op deze ontwikkeling. Het verschil zit hem wel een beetje in de functionaliteit. Sommige mensen vinden het iets te onzinnig als u er een film mee gaat kijken omdat je niet overal tegelijk kunt kijken. Zo kan het zijn dat je op de verkeerde punten kijkt terwijl er iets cruciaals gebeurt.

Daarnaast vinden die mensen het wel heel praktisch voor trainingen voor bepaalde beroepen. Zo kunnen mensen in een bepaalde sector veel meer en echter ervaring opdoen terwijl zij het nog niet helemaal echt uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat mensen die iets leren uiteindelijk veiliger te werk zullen gaan. Kortom, we staan aan het begin van een nieuwe revolutie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.