Enkele tablet trucjes die je zeker moet kennen

Er zijn verschillende soorten tablets, en voor elke tablet zijn er ook allerlei trucjes die je kunt inzetten om het gebruik gemakkelijker te maken. Denk aan een Microsoft surface reparatie, een apparaat dat door veel mensen wordt gebruikt. Elk elektronisch apparaat heeft zijn voor- en nadelen, en met tablet trucjes kun je de voordelen nog meer vergroten en de nadelen verminderen.

Tablet trucjes voor accuduur

Niks is vervelender dan een apparaat dat constant uitvalt. Om dit te voorkomen zijn er een aantal trucjes mogelijk om de accuduur van je tablet te verbeteren. Ten eerste kun je de schermhelderheid verlagen, bijvoorbeeld als het buiten donker is en het niet nodig is om je helderheid op 100% te hebben. Een andere manier is het uitschakelen van bepaalde meldingen. Bij Instellingen heb je de mogelijkheid om per app te bepalen of je er wel of geen meldingen van wilt krijgen. Door meldingen van apps die je nauwelijks gebruikt uit te schakelen, bespaart je accu ook energie. Ten derde kun je verbindingen als wifi, bluetooth en 4G uitschakelen als je deze even niet nodig hebt.

Websites bekijken

Wat ook vervelend kan zijn is het openen van een website op je tablet en dan de mobiele versie te zien. Mobiele versies van sites zijn soms onoverzichtelijker en minder fijn in het gebruik. In het geval van een Android tablet wordt de browser door websites herkend als een Android browser, waardoor je de mobiele versie te zien kunt krijgen. Hier is gelukkig wel een oplossing voor. Sommige tablets hebben de mogelijkheid om de UA-instellingen te wijzigen. Hiermee kun je de instellingen aanpassen van Android naar Computer, waardoor de lay-out van websites aangepast wordt. Dit is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat het bekijken van websites op je tablet fijner wordt.

Tweede scherm

Er zijn ook manieren om je tablet niet alleen in je vrije tijd te gebruiken, maar ook voor school of werk. Zo kun je bijvoorbeeld je tablet als tweede scherm gebruiken. Je kunt notities schrijven en erbij houden op je tablet. Natuurlijk kun je je tablet ook gebruiken om dingen op internet op te zoeken of een e-mail te versturen. Op deze manier hoef je niet alles vanaf je computer te doen en voorkom je dus dat je constant moet wisselen van tabblad.

Productiviteit

Een andere tip om je productiviteit te verhogen is door Dropbox te gebruiken op je tablet. Via deze dienst kun je onder andere bestanden delen met anderen en hierin samenwerken, in aparte mappen. Je kunt voor elke map een snelkoppeling op je startscherm zetten. Als je naar je startscherm gaat en een lege plek selecteert, kun je gemakkelijk een van de mappen uit je Dropbox toevoegen. Door dit te doen met mappen die je vaak nodig hebt, kun je tijd besparen en dus sneller bestanden aanpassen en samenwerken met anderen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.